Facebook
Hírek
Büszke baráti segítség az AlteRábán
címkék ::
Büszke baráti segítség az AlteRábán
A fesztivál 2015-ben is vendégül látja a körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ, Fogyatékosok Nappali Intézményének tagjait.

Régi barátságot ápolnak az AlteRába Fesztivál szervezői és fellépői az egyik helyi szociális intézmény tagjaival, akiket az idén is meghívtak a Rába Szabadidőcentrumba. A fogyatékos emberek társadalmi integrációját, foglalkoztathatóságát elősegítő nappali intézmény 54 férőhellyel működik Körmenden. A központ számukra szociális biztonságot, hasznos elfoglaltságot, megértő emberi kapcsolatokat igyekszik nyújtani.

A Fogyatékosok Nappali Intézményének lakói zömében körmendiek, így értelemszerűen régóta ismerjük egymást – mondja Hegedüs László fesztiváligazgató. „Barátaink már több esztendeje járnak a rendezvényre, az idén pedig három napra is vendégül látjuk őket. Az AlteRábán figyelünk a testi és lelki fogyatékkal élő emberekre, így külön mellékhelyiség is a rendelkezésükre áll. Sok zenekar empatikus, tavaly Ed Philips és a Memphis Patrol is barátkozott velük, sok közös fotó készült.”

Hegedüs László hozzátette: „Számunkra a fogyatékosság teljesen elfogadható és a közönség is barátként kezeli vendégeinket, amire nagyon büszkék vagyunk.”

A régió kiemelkedő, öt napos fesztiválja sok zenekar szerint az „ország legnagyobb kerti partija”! A 6. AlteRába Fesztivált 2015-ben július 14. és 18. között rendezik meg a Rába Szabadidőcentrumban.

 

My countdown
Agrárminisztérium
Hungarikum Bizottság
NKA
Znet
Ginop